• Libbe Dekker keert terug als bestuurslid

  Libbe Dekker keert na een break weer terug als bestuurslid. Vorig jaar draaide Dekker mee als interim bestuurslid en nu neemt hij Carline Bakker als bestuurslid over in de Technische Commissie.

  Door: Twent Stijger 

  Al vroeg in zijn leven heeft hij de drukkerij van zijn vader overgenomen waardoor hij snel volwassen is geworden. Om ouder te lijken droeg hij op zijn 19e al een driedelig pak. Het clubblad van Amical / Vlubbers heeft Dekker nog met de hand in elkaar gezet.
  Dekker heeft gespeeld bij Vlubbers / Amical en met een vriendenteam in Losser. Onder andere de broers van Ek, Alex Bos, Arie ter Vaarwerk en Wim van den Berghe speelden met Libbe in het team. Bert Ruwe was zijn eerste trainer in de aspiranten gevolgd door Eef Schoonderbeek.
  10 kampioenschappen heeft Dekker meegemaakt als speler en coach. Ook is hij in het bezit van alle trainerscursussen.

  Door Henk Leysenaar sr. is Dekker bij Greyhounds in het bestuur gerold. De clubbladen en posters kwamen uit zijn eigen drukkerij. In 1998 vroeg Wim Kuut aan Libbe of hij iets wou doen bij Jugglers. Dekker loopt een jaar mee en gaat dan aan de slag als algemeen bestuurslid. Zo kan Libbe doen wat hij leuk vindt.

  In 2007 heeft Dekker samen met Chris Heskamp en Ruud Sievers de kantine “Magic Corner” opgericht. Chris werd gevraagd om te helpen met de financiën en Ruud voor de inkopen. De meubels werden door José Dekker en Carline Bakker uitgezocht en zij gingen beurzen af op zoek naar de lekkerste bitterballen. Libbe stond zelf ook vaak achter de bar samen met zijn vrouw José.
  Ans van ’t Ende was degene die Libbe terugfloot wanneer Libbe zijn boekje te buiten ging of teveel geld uit gaf. Ans was ‘het geweten’ van de club. 

  Libbe Dekker had het idee om als club de kantine/restaurant te runnen. Hij staat zelf ook vaak achter de bar. "Het idee kwam van mij, maar ook Carline Bakker is er vanaf het begin bij betrokken, samen met Chris Heskamp en Ruud Sievers. Tegenwoordig draaien mensen uit de hele vereniging fanatiek hun bardiensten.” (Tubantia).

  Drie jaar geleden is Dekker, achteraf te plotseling, gestopt als bestuurslid bij Jugglers. Dekker kon niet meer doen wat hij zou moeten doen. Na er éen jaar uit te zijn miste hij de club toch behoorlijk en kwam terug om Carline te ondersteunen. “Nu ben ik blij dat ik dit kan en mag doen”.

  Namens de Technische Commissie is Libbe Dekker het vaste gezicht geworden die we meerdere keren per week tegenkomen in de Deppenbroekhal.

  In januari is Libbe 20 jaar lid van Jugglers.