• FysioMedics

 •  

  Een seizoen met zo min mogelijk blessures en met de beste prestaties!
  Jugglers vindt het belangrijk dat alle spelers zo fit en goed mogelijk het seizoen kunnen spelen. Blessures kunnen zowel acuut als langzamerhand ontstaan. Het is belangrijk om niet te lang door te lopen met blessures, deze kunnen dan erger worden waardoor de hersteltijd veel langer zal zijn. Om blessures te voorkomen en te behandelen zal FysioMedics actief aanwezig zijn bij Jugglers door middel van verschillende activiteiten. Zo zullen jeugdspelers gemonitord worden gedurende het seizoen, zal er begeleiding zijn in coördinatie- en stabiliteitstraining en is er elke dinsdag- en woensdagavond een inloopspreekuur voor klachten en vragen.

  Monitoring jeugdspelers
  Alle jeugdspelers worden gedurende het seizoen gemonitord zodat blessures voorkomen kunnen worden en prestaties zullen verbeteren. Vier keer per jaar vindt een fysieke meting plaats waarin verschillende onderdelen worden getest.

  Groeiontwikkelingen
  Naast de groeifase waarin spelers zich bevinden zal gekeken worden wanneer de groeispurt zal plaatsvinden. Tijdens de groeispurt hebben jonge sporters verhoogde kans op blessures. Ook hun prestaties kunnen er door beïnvloed worden.

  Beweegpatronen, asymmetrieën en zwakke schakels
  Naast de groeiontwikkelingen zullen verkeerde bewegingspatronen, asymmetrieën en zwakke schakels in het bewegen onderzocht worden. Dit zal gedaan worden door het uitvoeren van de Functional Movement Sreen.

  Veldtesten
  Tijdens de fysieke metingen zullen ook veldtesten worden uitgevoerd. Dit zal onder andere een loopanalyse zijn waarin gekeken wordt naar verbeterpunten wat betreft het looppatroon. Daarnaast zal gekeken worden naar de sprongkracht en de behendigheid van de spelers.

  Begeleiding coördinatie- en stabiliteitstraining
  Aan de hand van de monitoring van de jeugdspelers is voor elk team een oefenprogramma opgesteld waarin de verbeterpunten worden getraind. Dit zal minimaal één keer in week worden uitgevoerd onder begeleiding van FysioMedics.
  De fysieke metingen vinden vier keer in het seizoen plaats waardoor inzicht wordt verkregen in de vooruitgang van de spelers.

  Inloopspreekuur
  Iedere dinsdag- en woensdagavond is er een inloopspreekuur in de Deppenbroekhal waarin advies gegeven kan worden over klachten die je mogelijk hebt. Daarnaast kan een blessure beoordeeld worden op ernst en de behandelmogelijkheden. Op maandagavond zal FysioMedics van 18.00 uur tot 19.30 uur aanwezig zijn, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur. Het inloopspreekuur is geheel vrijblijvend en kosteloos.
  Net zoals reguliere fysiotherapie is er beroepsgeheim dus informatie zal niet worden verstrekt met anderen. In overleg zal de trainer op de hoogte worden gesteld waardoor mogelijk een aanpassende training kan starten.

  Mochten er onduidelijkheden zijn of heb je een andere vraag, neem gerust contact op! Dit kan met Marijke Drost, te bereiken op: 06-34006115 of via marijke@fysiomedics.nl.

  FysioMedics

  Deurningerstraat 25
  7514BC Enschede
  Tel: 053-478 99 90
  Mail: info@fysiomedics.nl
  Web: www.fysiomedics.nl